Sağlıklı zayıflamak için öneriler!


Sağlık
1/12/2021

Sağlıklı zayıflamak için öneriler

Daha sağlıklı ve fit bir görünümde olmak hepimizin hayali. Ama her işte olduğu gibi bunda da altın kurallar var. Sağlıklı zayıflamak için öncelikle kendinizi aç bırakmamanız gerektiğini unutmayın. Zayıflamak için girilen açlık eziyeti çok kısa sürede kilo vermenizi sağlasa bile sonra hızlıca geri alırsınız. Zayıflamak için sağlıklı bir düzeni takip etmek, iyi beslenmek ve spor yapmak şart. Zayıflama tavsiyelerimize göz atın. Sağlıklı beslenerek kilo vermek mümkün.

Sağlıklı zayıflamak için yapılması gerekenler

  • Her gün mutlaka 2-3 porsiyon taze meyve yiyin. Taze meyvedeki enzimler ve vitaminler metabolizmanızı hızlandırır. Bu da zayıflamak için çok önemli bir detay.
  • Her ana öğünde; sabah, öğlen, akşam mutlaka çiğ sebze veya salata tüketin.
  • Öğünlerinizde yediğiniz salatalarınıza mutlaka zeytinyağı kullanın.
  • Kilo vermek istediğiniz dönemde diyetisyeninizin önerisine kulak verin ve asla kızarmış yiyecekler yemeyin
  • Bütün diyetisyenlerin hem fikir olduğu üzere haftada en az 1 öğünde mutlaka kurubaklagil yemeği tüketin.
  • Bezelye, barbunya, mantar gibi protein oranı yüksek güçlü sebzelerden kaçmayın. Diyetisyeninizi dinleyin ve mevsimi olduğu döneme dikkat etmek şartı ile sofranızda bu sebzelere de yer verin.
  • Her gün en az yarım saat orta tempoda hareket etmelisiniz. Zayıflamak için, her gün yarım saat yapacağınız yürüyüş kilo vermenizi garanti eder.
  • Her gün en az 2 litre su içmelisiniz. Su tüketimi günün istediğiniz saatinde, istediğiniz şekilde, istediğiniz sıcaklıkta olabilir. Diyetisyenler çok su içmek konusunda hem fikir, ancak nasıl içmeniz gerektiği konusu muallakta. Su içerken kendinizi dinleyin, ne zaman nasıl içerseniz için ama mutlaka diyetisyeninizin önerdiği su miktarını tamamlayın. Su içme alışkanlığı kazanmak zamanla yavaş yavaş olur.
  • Kilo verirken kendinize süre sınırı koymayın. Hedef sağlıklı kilonuza inmek, indikten sonra da kazandığınız sağlıklı yaşam ve beslenme alışkanlıklarını ömür boyu devam ettirmek olmalıdır. Vermeniz gereken kiloyu ve süresini diyetisyeninizle belirleyin ama takıntı haline getirmeyin.
  • Süt ve yoğurdu tam yağlı olarak tüketin. Yağsız ve diyet sütlerin glisemik indexi düşük olduğu için daha çabuk acıktırır.
  • Zayıflamak için çok yemek yemekten değil aç kalmaktan korkun. Diyet kelimesiyle aç kalmak kelimesini bir tutmayın. Diyetisyenlerin yolu aç bırakarak kilo verdirmek değil.
  • Herhangi bir yiyecek kaçamağını eğer gerçekten istiyorsanız ölçülü bir şekilde yapın. İstemediğiniz halde hatır için veya ortama uymak için fazla kalori almayın. Eğer almışsanız da benim diyetisyen olarak önerim üzülüp motivasyonunuzu düşürmeyin veya daha sonraki öğünleri atlamayın. Aldığınız bu fazla enerjiyi yakmak için bol bol yürüyüş veya başka bir fiziksel aktivite yapın.
  • Diyet içecekleri de sınırlı tüketin. Kalorisi yok diye istediğiniz kadar tüketmeyin. Diyetisyenlerin hiç önermediği bu içeceklerin aşırı tüketimi kilo vermeyi engeller.
  • Optimum beslenin. Ne çok fazla, ne de çok az. Gereken miktardan az yemek, vücudunuzun hastalıklara karşı direncinin azalması, halsizlik, vitamin ve mineral yetersizlikleri ile sonuçlanabilir. Gereken miktardan fazla besin tüketimi ise vücutta aşırı yağlanma ve şeker, tansiyon, kalp hastalıkları gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini artırır. Bu noktada miktarı ve beslenme şeklinizi belirlemek için diyetisyenden yardım alınması sağlıklı bir yol olur.
  • Metabolizmanızı dinç tutmak için dört saatten fazla aç kalmayın, az ve sık beslenin. Sizi dört saatten fazla aç bırakan önerileri dikkate almayın. Diyetisyeniniz tarafından sizinle birlikte size özel hazırlanmamış beslenme programlarını uygulamayın.
  • Sabah uyandıktan sonra bir saat içinde enerji alıp vücudunuzu çalıştırın. Bir diyetisyen olarak bu önerimi her zaman kendim uyguladığım gibi ilk tavsiyelerim arasına mutlaka alırım.

Sağlıklı zayıflama ve beslenme hakkındaki diğer önerilerimize de göz atın!