2022 Yaz Makyajı Trendleri


Güzellik
9/08/2022

Bu yazın en popüler makyaj trendlerini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! Birbirinden harika makyaj önerilerimizle yaz mevsiminin enerjisini tarzınıza yansıtın. Gelin 2022 yaz makyajı trendlerine birlikte göz atalım.

Doğal Makyaj

makyaj-trend-makale-2

2022 yılının en sevilen akımları arasında doğal makyaj yer alıyor. Pürüzsüz bir ten hedefleyenlerin tercihi olan bu makyaj trendi, tek ürünle temiz bir cilde sahip olunmasının sağlıyor. Temiz bir zemin üzerine kurulan doğallığın önemi, doğru makyaj ürünleri ile vurgulanıyor.

Bronz Ten Görünümü

makyaj-trend-makale-3

Doğal makyaja yakışır, doğal bronz ten görünümü de ön plana çıkıyor. Bu yaz aydınlatıcı kullanabilir, bronzlaştırıcı pudra ile doğal bir bronz ten görünümü yakalayabilirsiniz.

Hem Koyu Hem Doğal Kaşlar

makyaj-trend-makale-4

Kaş jelleri 2022 yazına damgasını vuruyor. Besleyici olan kaş jelleri, kaş yapısına dinamik bir görünüm kazandırıyor. 90’lı yılların trendi olarak görülen kalın kaşları, yukarı doğru tarayarak elde edebilirsiniz.

Buğulu Göz Makyajı

makyaj-trend-makale-5

Doğru kalem ve fara ile yüzünüze karakteristik bir görünüm katabilirsiniz. Puslu ve derin bakışlar elde etmenize yardımcı olacak buğulu göz makyajı, bu yaz oldukça popüler!

Renkli Eyeliner

makyaj-trend-makale-6

Bu yaz klasik siyah eyeliner kullanımı geride kaldı! Rengarenk göz kalemleri ile yaratıcılığınızı ortaya çıkarın. Üstelik gözlerin altına yapılan yaldızlı çizimler de bu yaz sıklıkla karşımıza çıkıyor.

Mat Rujlar

makyaj-trend-makale-7

Bu yaz mor, kahve ve kırmızı ruj renkleri ön planda. Uzun süreli kalıcılığı sayesinde tercih edilen mat rujlar da bu mevsimin trendi. Bunun yanı sıra ruj kullanmak istemeyenler ise mat nemlendiricileri tercih ediyor.